Помните ли филма Предай нататък“? Той разказва историята на малкия

...
Помните ли филма Предай нататък“? Той разказва историята на малкия
Коментари Харесай

Непознат добряк изуми родния фейсбук с постъпката си и послание „Предай нататък“

Помните ли кино лентата „ Предай нататък “? Той споделя историята на дребния Тревър, на който му хрумва концепцията по какъв начин да сътвори верига от добрини. Идеята се състои в това да направи положително на трима индивида, които от своя страна да създадат положително на други трима индивида. И по този начин нататък…

Ще си кажете, че това е доверчив филм, а живеем в свят, чието съвремие е по-бездушно отвсякога и добрините наподобяват химерни. Но не е по този начин. Добрите  хора към момента са измежду нас, даже от време на време да нямат имена и лица.

Тези дни фейсбук се трогна от обявата на човек на име Кръстин Велков, който описа по какъв начин чужд му е направил безкористна доброта.

Ето и самата обява, оповестена в известната група „ Забелязано в София “:

„ Не съм от хората, които пишат сходни изявления, само че истината е, че ми стана готино и взех решение да споделя с вас. Дано и този пост стигне до непознатия наивник, направил този жест.

Разказвам. Днес ми бяха поставили скоба до ИСУЛ, след заплащането и потеглянето ми, обърнах внимание, че под чистачката ми има няколко банкноти. Спрях, взех ги, а на тях пишеше “жив и здрав, предай нататък ”.

Е стана ми готино, в забързаното всекидневие към момента се намират непознати хора, които без потребност, без причина ти дават мотив да се усмихнеш.

Е “непознати добряко ” – голямо ЕВАЛА, обществото има потребност от хора като теб. Ти бъди жив и здрав! А аз те убеждавам, че тези банкноти с това обръщение ще отидат под чистачката на различен “пострадал ”. “

Наистина вдъхновяваща постъпка, която ни кара да се усмихнем. А и освен това. Кара ни и ние „ да предадем нататък “. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР