Помнете Свищов 1977-ма! С този призив от партия СДС изпратиха

...
Помнете Свищов 1977-ма! С този призив от партия СДС изпратиха
Коментари Харесай

СДС за АЕЦ Белене: Помнете Свищов 1977-ма!

Помнете Свищов 1977-ма! С този апел от партия Съюз на демократичните сили изпратиха отворено писмо, в което показват своята позиция по отношение на концепциите за рестарт на плана АЕЦ " Белене ".

Сините напомнят нещастието от 4 март 1977 година Тогава мощно земетресение нанесе огромни вреди и взе над 100 жертви в България - единствено на 10 км от мястото, където в този момент е площадката на АЕЦ " Белене " - в Свищов.

Но поради наложеното осведомително затъмнение тогава останалата част на страната не схваща какъв брой мощно е било земетресението и че има човешки жертви и у нас.

" Съюзът на демократичните сили продължава да отстоява позицията си, че АЕЦ " Белене " не би трябвало да се строи по три съществени аргументи: сеизмичната заплаха в региона, недоказана нужда от нови мощности и казуса със съхраняването на нуклеарните боклуци ", се споделя в позицията на Съюз на демократичните сили.

От партията на Божидар Лукарски задават три въпроса, чиито отговор чакат да получат от поддръжниците на плана.

С оглед на сеизмичната заплаха, можем ли с чиста съвест да рискуваме живота и здравето на хората, които живеят в района, питат сините.

Хората на Лукарски питат за какво е належащо да харчим още милиарди левове за АЕЦ " Белене ", в случай, че може да се конфигурира закупеният към този момент реактор на площадката на АЕЦ " Козлодуй ", без да покажат разбор на експерти, дали това изказване е екологично, стопански и безвредно обезпечено.

От Съюз на демократичните сили питат по какъв начин ще се съхраняват нуклеарните боклуци от " АЕЦ " Белене ". Коя община ще се съгласи да се построи вместилище на нейна територия и какъв брой ще коства това, е въпросът, който чакат да получи отговор от държавното управление и президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР