Ползите от консумацията на пъпеш и диня са безспорни. Но

...
Ползите от консумацията на пъпеш и диня са безспорни. Но
Коментари Харесай

Диня или пъпеш – кой плод е по-полезен

Ползите от потреблението на пъпеш и любеница са безспорни. Но несъмнено пъпешът е по-насищащ поради огромното количество фибри. Всеизвестен факт е, че тези субстанции прочистват организма и стабилизират равнищата на холестерола.

В допълнение, пъпешът надминава динята по наличие на витамин С: в 100 грама от него се съдържа към 36 мг от този скъп витамин, а порция любеница със същия грамаж - единствено към 8 мг.

Витамин С е значим освен за имунната система. Той оказва помощ за по-добрата абсорбация на желязото и оказва удобен резултат върху кожата.

Същевременно динята е източник на веществото ликопен, което не се съдържа в пъпеша. Като антиоксидант, ликопенът предотвратява развиването на възпалителни процеси в кръвоносните съдове, усъвършенства отбраната на организма против атеросклероза, както и сърдечни патологии.

Благодарение на него вероятността от меланхолия и тревога понижава. Освен това ликопенът намалява болковия синдром при ставни болести.

Според специалисти не е допустимо да се дефинира с акуратност дали динята или пъпешът е по-полезен - всичко зависи от самостоятелните потребности на организма и неговото положение. Важното е само тези плодове да не се употребяват в огромни количества едновременно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР