Ползите на орехите за здравето и красотата са известни отдавна.

...
Ползите на орехите за здравето и красотата са известни отдавна.
Коментари Харесай

Полезни свойства на орехите

Ползите на орехите за здравето и хубостта са известни от дълго време. Младите орехи също имат и лечебни свойства.

Пречистват кръвта, положителни са за лекуване на белодробни болести, укрепват мускулите и усъвършенстват зрението.

Ореховото масло е положително за грижа за косата и отбрана от слънчево изгаряне. Ядката съдържа 65% масло, протеини, въглехидрати, фосфор, калий, магнезий, витамини В и С, желязо.

Чай

Особено ефикасен е чаят от млади орехови листа, който в композиция с мед укрепва и пречиства организма и усъвършенства здравето. Използва се и като средство против храносмилателни проблеми, подагра, кървене на венците, гнойни обриви, наднормено тегло и вагинално течение.

Листата съдържат жълтеникаво етерично масло, танини и субстанции с горчив усет. Ореховите листа се берат през юни и юли.

Младите зелени орехи са богати на витамин С. В композиция с меда са чудесно средство за заболели и слаби деца. Зрелите плодове са цялостни с масло, употребяват се пресни и са отличен източник на омега 3 мастни киселини, които сполучливо намаляват холестерола в кръвта.

Тинктура за подсилване на косата

Смелете 100 г сушени орехи, след което ги сложете в 1 л 96% алкохол в стъклен буркан. Затворете буркана и го оставете на топло място за 2 седмици, като не забравяте да го разклащате най-малко един път дневно. Масажирайте скалпа с тази течност и по-късно, изсушете косата си. Повтаряйте това лекуване всяка вечер.

Вижте още: Йога поза против болежка в гърба и стрес

Срещу болежка

Смесете един литър зехтин със 150 г ситно нарязан, пресен и здрав орехов лист. Поставете в стъклен буркан и съхранявайте получената примес на топло място за минимум 30 дни. След това, прецедете маслото и го нанесете върху възпалените места.

Всички ядки са потребни за здравето, само че спрямо други ядки, орехите съдържат два пъти повече антиоксиданти. Има към двадесет типа орехи. Двата най-известни типа са персийският орех (Juglans regia), който произлиза от Азия и Далечния изток, и черният орех (Juglans nigra), който произлиза от Северна Америка.

Ползите на орехите за здравето са големи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР