Поляците вече няма да трябва да носят маски навън от

...
Поляците вече няма да трябва да носят маски навън от
Коментари Харесай

Поляците свалят маските с препоръка да спазват дистанция

Поляците към този момент няма да би трябвало да носят маски на открито от този уикенд, стига да съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване, съобщи министър председателят Матеуш Моравецки в сряда.
Този ход идва, откакто държавното управление в допълнение облекчи антивирусните ограничения.
Моравецки сподели пред кореспонденти: " Ще има общо предписание: в обществените пространства, където е допустимо, ще е належащо да се поддържа обществено разстояние от два метра, само че няма да се изискват маски за лице.
„ Въпреки че при положение на двама души, които вървят един до друг, въпреки всичко предлагаме да носите маски “, добави той.
Магазините към този момент няма да бъдат задължени да лимитират броя на клиентите, нито църквите ще би трябвало да лимитират броя на богомолците, само че и тук насоките за обществено разграничаване ще продължат да се ползват.
Концертите навън още веднъж ще бъдат позволени дружно с обществени събирания до 150 души.
От 6 юни кината, театрите, концертните зали, фитнес залите, басейните и салоните за разтривки ще могат да отворят още веднъж, само че ще се изискват маски за лице. Нощните клубове ще останат затворени.
" Успяхме да сложим под надзор заболяването, епидемията от ковид, доста по-ефективно от най-богатите страни в света ", сподели Моравецки, с цел да изясни за какво Полша анулира ограниченията.
Министърът на опазването на здравето Лукаш Шумовски съобщи, че броят на коронавирусните инфекции остава висок, само че под карантина към този момент са сложени тези, които към този момент са били по отношение на човек със болестта.
До сряда сутринта в страната с население 38 милиона души са регистрирани 22 303 доказани случая на ковид, в това число 1025 смъртни случая и 10 330 възобновени лица, сочат публични данни.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР