Полякът Шимон Марчиняк бе определен за главен арбитър на тазгодишния

...
Полякът Шимон Марчиняк бе определен за главен арбитър на тазгодишния
Коментари Харесай

Шимон Марчиняк ще ръководи финала на Шампионската лига

Полякът Шимон Марчиняк бе избран за основен съдия на тазгодишния край в Шампионската лига сред тимовете на Манчестър Сити и Интер на 10 юни в Истанбул, оповестиха от УЕФА.

За 42-годишния рефер това е второ доста влиятелно предопределение в границите на по-малко от половин година, откакто той управлява и финала на Мондиала в Катар предишния декември сред Франция и Аржентина, извоюван от " гаучосите " след осъществяване на дузпи.

На европейската сцена пък Маричиняк ще свири втори край в своята кариера след 2018-а година. Тогава той реферира мача за Суперкупата на УЕФА сред Реал Мадрид и Атлетико Мадрид в Талин.

В последните няколко месеци точно полякът е считан за един от най-хубавите съдии в Европа, а неотдавна даже бе определен за най-хубав арбитър в света от Международната федерация по футболна история и статистика.

Помощници на Шимон Марчиняк във финала на Шампионската лига ще бъдат неговите сънародници Павел Соколницки и Томаш Листкиевич, а за четвърти арбитър на мача бе определен румънецът Ищван Ковач.

За системата ВАР още веднъж ще дават отговор арбитри от Полша, като началник на екипа ще бъде Томаш Квятковски, а негов асистент - Бартош Франковски.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР