Полузащитникът на Ювентус Пол Погба е лишен от правото да

...
Полузащитникът на Ювентус Пол Погба е лишен от правото да
Коментари Харесай

Пол Погба е наказан за 4 години заради допинг, футболната му кариерата е под въпрос

Полузащитникът на " Ювентус " Пол Погба е лишен от правото да играе футбол за 4 години поради допинг. Той беше краткотрайно отсранен през есента на предходната година, откакто тест откри нараснали равнища на тестостерон в организма му.

30-годишният френски национал е един от тестваните на инцидентен принцип футболисти след успеха на италианския гранд " Ювентус " против " Удинезе " в мач от шампионата на 20 август 2023 година.

Тогава международният първенец с Франция дава позитивна проба за банкет на ДХЕА-С - вещество, което може да усили равнищата на тестостерон в тялото. Втората проба, изследвана през октомври, също е била позитивна.

Тестостеронът е хормон, който покачва издръжливостта на спортистите.

По информация на Би Би Си спорт футболистът ще апелира решението на антидопинговата комисия. Тя не е признала версията на Погба за инцидентен банкет на веществото.

Защитата на футболиста от своя страна е отказала признание на виновност от страна на играча, с което е можело наказването да бъде най-малко два пъти по-леко.

Ако бъде доказано, наказването значи, че Погба няма да има право да взе участие във футболни мачове до 2027 година Санкцията е допустимо най-строгата и слага под въпрос продължаването на футболната му кариера като цяло, защото тогава Погба ще навърши 33 години.

Погба е един от най-скъпите футболисти. Той стана международен първенец с националния тим на Франция през 2018 година.

Кариерата му минава в два футболни клуба. От младеж играе в " Манчестър Юнайтед ", а по-късно в " Ювентус ". През 2016 година Погба се връща в британския клубен тим против рекорден трансфер от 105 млн. евро. От 2022 година той още веднъж играе за " Ювентус ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР