Пол Погба от Ювентус отстранен след положителна проба за тестостерон

...
Полузащитникът на Ювентус и Франция Пол Погба беше временно отстранен,
Коментари Харесай

Полузащитникът на Ювентус и Франция Пол Погба беше временно отстранен, след като допинг контролът откри забраненото вещество тестостерон, съобщиха италианските антидопингови власти (NADO) пред AFP в понеделник.

„Националният антидопингов трибунал информира, че в съответствие с инстанцията, предложена от националния антидопингов прокурор, той е предвидил временно отстраняване на спортиста Пол Лабиле Погба“, каза NADO в изявление до AFP.

NADO каза, че „откритата забранена субстанция: неендогенни тестостеронови метаболити“ е в съответствие с допинг нарушение.

Италианската преса съобщи, че допинг тестът е бил извършен в деня на откриването на сезона на италианската Серия А, 3-0 победа срещу Удинезе на 20 август, по време на която 30-годишният играч беше неизползван резерва.

Тестът се отнася до проба „А“ и ако пробата „Б“ също се окаже положителна за тестостерон, Погба може да се изправи срещу четирима година забрана.

NADO изпрати изявление в понеделник, за да изясни съобщенията от по-рано през деня в италианската преса относно Погба, който се надяваше да играе за Ювентус срещу Лацио този уикенд.

Погба беше звезда на Световното 2018 на Франция Купата триумфира, но имаше ужасен сезон 2022-2023 г., помрачен от контузия и афера с изнудване.

Той изигра само десет мача за Ювентус през този сезон и пропусна Световното първенство през 2022 г. с Франция.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР