Полузащитникът на Барселона - Серхио Бускетс обяви отказването си от

...
Полузащитникът на Барселона - Серхио Бускетс обяви отказването си от
Коментари Харесай

Серхио Бускетс обяви отказването си от испанския национален отбор

Полузащитникът на Барселона - Серхио Бускетс разгласи отказването си от националния тим на Испания. Халфът е международен първенец с " ла роха " от Мондиала в Южна Африка 2010 и европейски отличник от шампионата на Стария континент през 2012.

С екипа на Испания Бускетс дебютира през 2009-а и е изиграл 143 мача. През 2020-а халфът за първи път изведе отбора като капитан, а лентата бе на ръката му и по време на Мондиала в Катар.

" Искам да оповестя, че след съвсем 15 години и 143 мача пристигна време да се сбогувам с националния тим.

Бих желал да благодаря на всички хора, които ме съпътстваха по този дълъг път. От Висенте дел Боске, който ми даде опция да стартира, до Луис Енрике, който ме накара да се любувам до последната секунда. Благодаря също по този начин на Хулен Лопетеги, Фернандо Йеро и Роберт Морено за доверието, както и на целия им екип.

И, несъмнено, на всеки един от моите съотборници, с които се борих, с цел да се опитаме да отведем тима там, където заслужаваше, с повече или по-малко триумф, само че постоянно давайки всичко от себе си и с най-голяма горделивост.

Не желая да не помни нито един член на отбора, който, оставайки на назад във времето, беше също толкоз значим (физиотерапевти, лекари, екипи, делегати, експерти по хранене, личен състав, преса, охранители, водачи и т.н.) и всички хора и служащи, които са минали по пътя ми и са го създали толкоз специфичен. Също и на президенти, мениджъри, спортни шефове и на тези, които по един или различен метод са били част от федерацията.

На всички почитатели, за ежедневната поддръжка и изключително когато нещата не се развиха съгласно упованията ни. Тогава би трябвало да сте най-необходими и най-обединени. На всички вас, благодаря!

И несъмнено, най-важното, фамилията ми. За това, че ме поддържаше когато и да е и във всичките ми решения и споделяше този път, до момента в който отсъствах доста дни и ме караше постоянно да се усещам близо, с цел да мога да дам най-хубавото от себе си.

За мен беше чест да съставлявам страната си и да я изведа на върха, да бъда международен и европейски първенец, да бъда капитан и да играя толкоз доста мачове, с по-голям или по-малък триумф, само че постоянно давайки всичко от себе си и допринасяйки с моята песъчинка, тъй че всичко да е било допустимо най-правилно и че всеки е усетил какъв брой е значим, помагайки на всички и борейки се за една и съща цел, с неповторими, незабравими и исторически прекарвания ".
 Серхио Бускетс пожела да напусне Барселона
Серхио Бускетс пожела да напусне Барселона

Още през зимата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР