Полузащитникът Френки де Йонг определи съдийството на четвъртфинала на Нидерландия

...
Полузащитникът Френки де Йонг определи съдийството на четвъртфинала на Нидерландия
Коментари Харесай

Френки де Йонг: Величието на Меси повлия на скандалното съдийство

Полузащитникът Френки де Йонг дефинира съдийството на четвъртфинала на Нидерландия против Аржентина (2:2, 3:4 след дузпи) на Мондиал 2022 като „ скандално “, потвърждавайки, че реферът Антонио Матеу Лаос е бил повлиян от Лионел Меси.

Нидерландия стигна до удивително завръщане от 0:2 до 2:2, с цел да се стигне до продължения и дузпи. Лаос беше подложен на критика за представянето си, откакто сподели 15 жълти картона по време на мача.

Капитанът на Аржентина Меси сподели, че Лаос не се е „ справил със задачата си “, а някогашният му съотборник в Барселона Де Йонг е на мнение, че наличието на аржентинската звезда на терена е асъдействало за това.

„ Когато изтече постоянното игрово време, всички играчи на Аржентина отидоха при него и от този момент нататък той свиреше единствено за тях. Обувката на Юриен Тимбер беше изритана, само че по-късно той свири за фаул против нас. Люк де Йонг просто печели естествен въздушен дуел и той свири фаул, те ритат топката към нашата пейка, а той не се интересува. Меси поема топката с ръка, той подминава обстановката. Беше в действителност абсурден. Лаос е добър човек, добър арбитър. Но този път държанието му беше отвън разсъдъка. Мисля, че загуби равнището си в продължението. Възможно е величието на Лионел Меси да е оказало въздействие върху това. Не е виновността на съдията, само че се отрази на играта “, съобщи Френки де Йонг.

Само Испания, на четири пъти, има повече провали на дузпи на Световното състезание от Нидерландия, една победа, три загуби, до момента в който Аржентина е надделявала с точните удари на шампионата по-често от всеки различен тим с пет триумфа и едно отпадане.

Начинът на провалянето на Нидерландия остави Де Йонг шокиран, като полузащитникът разкри, че е бил уверен, че те ще вдигнат трофея:

„ Бях уверен, че ще спечелим, когато изравнихме. Вярвах до последно, че ще станем международни първенци “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР