Полуостров Крим и Севастопол бяха атакувани тази нощ в най-мащабната

...
Полуостров Крим и Севастопол бяха атакувани тази нощ в най-мащабната
Коментари Харесай

Мащабна украинска атака събуди Севастопол

Полуостров Крим и Севастопол бяха атакувани тази нощ в най-мащабната от месеци украинска въздушна офанзива. Най-малко три ракети Storm Shadow попаднаха в главния информационен център на съветския Черноморски флот, написа OSINTtechnical.
В мрежата се появи и видео, в което се вижда, че една от тези ракети е свалена от противовъздушната защита. Украински източници пишат за детонации и пожар в региона на петролна база край Симферопол. Ударът в действителност е на две места - в Гвардейско, където има разположени руски военни елементи, и в петролното депо до жп гара Остряково. Преустановен е морският пътнически превоз в Севастополския залив
Украинската офанзива е траяла повече от 2 часа. От съветска страна бе доказано, че тя е била масирана, а при нея е умрял 65-годишен гражданин на Севастопол и са ранени четирима. Противовъздушната защита на Севастопол е сработила, няколко ракети са били свалени, само че има известия за паднали шрапнели в града, при което са потърпевши и жилищни здания.
През нощта бе нападнат и граничният съветски Белгород. Русия също нанесе въздушен удар - по Киев. Използвани са крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55, които са били изстрелвани в продължение на два часа от стратегически бомбардировачи Ту-95МС.
Според известията на украинската войска, системите за противовъздушна защита са обезвредили офанзивата, не се оповестява за жертви и ранени.
Руската армия нанесе тази нощ удари и по Лвовска област в Западна Украйна - покрай границата с Полша. Една от крилатите ракети е навлязла във въздушното пространство на Полша и затова полски и съюзнически натовски изтребители са били вдигнати във въздуха. 
" На 24 март в 04:23 ч. имаше нарушаване на полското въздушно пространство от една крилата ракета, изстреляна от Руската федерация - се споделя в изказване на полските въоръжени сили в " Туитър ". - Обектът навлезе в полското въздушно пространство край Осердув в Любелското воеводство и остана в полското въздушно пространство в продължение на 39 секунди. През цялото време на полета си обектът бе следен с военните радарни системи ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР