Полунощ в кафене Черният дрозд“ на Хедър Уебър е течение

...
Полунощ в кафене Черният дрозд“ на Хедър Уебър е течение
Коментари Харесай

Чудите се какво да четете: Вижте предложенията на Ива и Або 

" Полунощ в кафене " Черният дрозд “ на Хедър Уебър е течение от няколко създатели, което вплита вълшебен натурализъм, фамилната сага и нещо доста вкусно за ястие. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус “ Ива Дойчинова в рубриката " Дифтонг “ в предаването " Един неделен ден по шосето “ на Радио " Фокус “.

В книгата е превъплътена концепцията за това, че храната носи силата на правещия я, на околната среда, звуците и посланията. " И действително ти можеш да убиеш с храна, да подхраниш любовни усеща, можеш да бъдеш реваншист и да разплачеш някой “, добави Ива Дойчинова.

Историята се развива в дребното южняшко позападнало градче Уиклой, в което всички хора се познават. Там живее и необичаен тип черни дроздове. Съдържателката на именитото кафене " Черният дрозд “ е приготвяла един извънреден специалитет – дроздов къс. " Докато този къс бухва през нощта, дроздовете стартират да пеят. Те кацат върху две вплели клоните си дървета, които образуват нещо като врата. Ако дроздовият къс е подготвен вярно, хората, които са си го взели сутринта, могат да получат послания от свои умряли близки и родственици “, описа журналистът.

Когато съдържателката на кафенето баба Зи умира, всичките й родственици се събират за нейното заравяне. Една от тях – нейната внучка Анна Кейт, в никакъв случай не е посещавала Уиклоу. " В наследството на Зи обаче е написано, че Анна ще получи кафенето, в случай че работи там два месеца и подготвя дроздовия къс по рецептата на Зи, в която обаче липсва главната съставна част. Тя се среща с всички поданици на града, част от които са нейни родственици. Много секрети се разбулват, има разплитане на комплицирани фамилни взаимоотношения, има и любовна история “, добави Ива Дойчинова.

Водещият на предаването Або показа " Както и да е... Автобиография “ на Джон Клийз. В нея създателят споделя за живота си по един извънредно скромен метод, означи Або. " Той се възприема като безусловно елементарен човек, който е вманиачен в това, което прави. В книгата той споделя историята си от най-ранната си театрална изява в началното си учебно заведение, когато той би трябвало да се качи на сцената, само че до момента в който се качва, пада по стълбите и децата от публиката стартират да му се подиграват. Той споделя, че това го белязва още от ранните му години да бъде занимателен и да кара хората да се смеят. Опитва се да го прави по доста способи. Пише текстове за университетската театрална група, а по-късно – и за Военновъздушни сили “, описа водещият на предаването.

Джон Клийз споделя и за персоналния си живот, още веднъж по непоказен метод. " Той има доста турбулентни връзки с татко си и с майка си, която е тиранинът в фамилията. Това води до неговата некадърност да построява доста продуктивни връзки с дамите в живота си. Той има четири съпруги “, добави Або.

В книгата Клийз ползва и доста от скечовете, които е писал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР