Полумаратонът на София тази година ще бъде първото мащабно състезание

...
Полумаратонът на София тази година ще бъде първото мащабно състезание
Коментари Харесай

Софийският полумаратон без пластмаса за еднократна употреба

Полумаратонът на София тази година ще бъде първото огромно съревнование по шосейно, градско тичане в страната, което лимитира потреблението на пластмаса за еднократна приложимост. Събитието, което ще се организира на 12 май (неделя) в столицата, ще размени пластмасовите консумативи за еднократна приложимост с устойчиви други възможности.

Мярката е израз на взаимните старания и апел на уредниците на събитието – Спортен клуб " Бегач ", Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България, за запазване на околната среда и понижаване разхищението на естествени запаси.

Освен ограничения за запазване на природата, “Kaufland София Полумаратон “ тази година предлага и ново, извънредно атрактивно трасе. Състезателите ще започват, преминавайки под специфична арка, ситуирана на Орлов мост, и ще финишират, влизайки в стадион " Васил Левски " през маратонския му вход. Трасето на полумаратона (21,1 км) ще минава по бул. " Цариградско шосе " и бул. " Брюксел ", достигайки до летище София, а последният километър ще бъде в " Борисова градина ". По-късите дистанции, каквито са 5 и 10 км, ще обгръщат елементи от трасето на полумаратона.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР