Полуфиналистът от последното европейско първенство Дания стартира квалификациите за следващото

...
Полуфиналистът от последното европейско първенство Дания стартира квалификациите за следващото
Коментари Харесай

Хеттрик на младеж срещу Финландия, Северна Македония и Словения с трудни победи

Полуфиналистът от последното европейско състезание Дания започва квалификациите за идващото с домакинска победа с 3:1 над Финландия в група “Н ”. Младият нападател Расмус Хьойлунд, който дебютира за първия отбор едвам преди няколко месеца, наниза хеттрик. Това за него въобще са първи попадения с националната фланелка, като те пристигнаха и в първата му среща като титуляр.

20-годишният стрелец на Аталанта беше прецизен за 1:0 в 21-вата минута. Гостите обаче изравниха в 53-тата с първия си шут в очертанията на вратата, като голмайстор стана Оливер Антман. Датчаните обаче преобладаваха съвсем от самото начало и Хьойлунд възвърне задатъка на своите в 82-рата. В добавеното време той се разписа още един път.

Единственото неприятно нещо за “червения динамит ” беше контузията на Андреас Кристенсен. Защитникът на Барселона напусна още в 18-ата минута, откакто усети някакво неразположение в единия крайник.

Този мач върна спомените и за срещата сред Дания и Финландия на Евро 2020. Тогава, на същия стадион в Копенхаген, още във втория ден от шампионата, се стигна до случая с Кристиан Ериксен, който колабира и едвам оцеля. Тази вечер полузащитникът на Манчестър Юнайтед не беше на терена, тъй като е контузен.

В другата среща от тази група Северна Ирландия надделя Сан Марино като посетител с 2:0. На два пъти за успеха на своя тим се разписа Дион Чарлс, а Сан Марино продължава да търси своята първа победа в историята си в формален мач.

Словакия и Люксембург не съумяха да се победят в мач от група " J ". Двата отбора приключиха при резултат 0:0, въпреки и Словакия да бе огромният любимец, защото бе и хазаин. Доминацията над Люксембург бе сериозна, само че дребната страна съумя да се оправи в отбрана и да извоюва точката в срещата.

Северна Македония реализира сложна победа над Малта с 2:1. Попаденията за домакините бяха дело на Елиф Елмас и Дарко Чурлинов, а за гостите прецизен бе Яник Янкам. Треньорът на Северна Македония бе изпъден в продължението на срещата, откакто оспорваше съдийско решение.  Домакините сътвориха повече попадения и справедливо завоюваха трите точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР