Полуфиналистът на “Уимбълдън” Сам Куери е следващият съперник на Григор

...
Полуфиналистът на “Уимбълдън” Сам Куери е следващият съперник на Григор
Коментари Харесай

Полуфиналист от Уимбълдън на пътя на Димитров в Шанхай

Полуфиналистът на “Уимбълдън” Сам Куери е идващият противник на Григор Димитров в осминафиналите на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Шанхай. Американецът, който игра и четвъртфинал на US Open, преодоля с 6:3, 7:6(7) младия си съотечественик Франсес Тиафо за единствено 87 минути.

Един пробив в първия сет се оказа задоволителен на мощно сервиращия Куери, който е 17-и в международната класация. Двамата си размениха по един брейк при започване на идната част, като след това Куери на два пъти трябваше да отразява по два шанса за пробив, само че се оправи и вкара сета в тайбрек. В него Тиафо поведе с два мини-брейка, само че съумя да реализира незабравим поврат от 0:5 до 9:7, възползвайки се от втория си мачбол.

За Куери мачът с Григор Димитров също ще има висок залог, тъй като при победа ще се изкачи до основното осмо място в класацията “Надпреварата за Лондон” и ще изпревари Пабло Кареньо-Буста, който отпадна в първи кръг освен в Шанхай, само че и предходната седмица в Пекин.

Куери има две провали в предходните си два дуела с Димитров - на трева в “Куинс” през 2015-а с 6:4, 3:6, 4:6 и във Вашингтон на твърди кортове с 3:6, 2:6 през 2013-а.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР