Получихме отговор от Агенция "Пътна инфраструктура" на нашето искане за

...
Получихме отговор от Агенция "Пътна инфраструктура" на нашето искане за
Коментари Харесай

Нинова: АПИ се опитва да замете случая с проверката на магистралите

Получихме отговор от Агенция "Пътна инфраструктура " на нашето искане за инспекция на строителството на някои прави от автомагистралите в България. Този отговор е опит да ни се хвърли прахуляк в очите и казусът да се замете. В него има погрешни изказвания. Това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Тя съобщи, че е неуместно да не може да се направи инспекция на към този момент издигнат път. „ В отговора се твърди, че такива инспекции могат да се вършат единствено по време на строителството, само че не и когато то завърши. Неприемливо е и изказванието, че такива инспекции би трябвало да се вършат в лаборатория, посочена от изпълнителя. Това не може да подсигурява обективност “, съобщи Нинова. Във връзка с отговора на Агенцията, водачът на левицата разяснява, че е недопустимо опозицията да дава специалисти на АПИ, с цел да решат проблемите на строителството на пътища. „ За нас това значи или непросветеност, която АПИ признава, или е следващият опит да ни накарат да се сговорим - посредством наши специалисти, строителите и Агенцията и да заметем случая “, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова съобщи, че левицата упорства за трета, самостоятелна страна – европейска самостоятелна лаборатория, която не е оперирала до момента в България.

„ Успоредно с нашата преписка с АПИ, Камарата на строителите провежда подписка измежду своите служащи “, разгласи още Корнелия Нинова. Тя добави, че подписката е за „ прекратяване голословните и неподкрепени доказателства, обществени изказвания за корупция и злоупотреби в строителството. „ Когато споделяме нещо, не го твърдим голословно, а се подписваме под него с имената си. Такова изказване е подадено в българската прокуратура. Там има и сигнал със същите изказвания подаден от ОЛАФ “, сподели още Нинова. Тя се обърна към Камарата и попита - за какво не създадат подписка против ОЛАФ, а я вършат против опозицията, по тази причина, че търси истината.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР