Получиха команда и започнаха да действат. Това ми напомня на

...
Получиха команда и започнаха да действат. Това ми напомня на
Коментари Харесай

Самуил Димитров, журналист: Свидетели сме на глупав и грозен театър с отстраняването на Иван Гешев

„ Получиха команда и започнаха да работят. Това ми припомня на оня жар, с който Иван Гешев беше подсилен преди избирането му. Тогава отново трудови колективи от цялата страна, в традицията на едно друго време, пишеха писма „ апелирам ви, изберете го за основен прокурор “. Сега се получава същото, единствено че с противоположен знак – „ апелирам ви, махнете го! “. Свидетели сме на малоумен, противен спектакъл. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime журналистът от Mediapool Самуил Димитров. Според него командите идват от политическите партии.

Това е следващото доказателството, че колкото и да желаят жителите, най-после става каквото политиците решат, счита Димитров.
Във Висшия правосъден съвет нормално съответните хора са малцинство. Останалите са определени да извършват поръчки. Вчера никой не искаше да разисква тази тематика, може би имаше леко терзание да не сбъркат. След като се разбра, че в случай че имаме държавно управление, то ще изиска да се в профил основния прокурор, внезапно се появи искане във Висш съдебен съвет... командата към този момент беше ясна.
По думите на журналиста забърканите във гърмежа към кортежа на основния прокурор Иван Гешев са изиграли следствията „ по доста тъп метод “. 

„ Много неприятно го изиграха “, означи той.

„ Гешев към този момент не наподобява е в мощната позиция. Когато ГЕРБ и Движение за права и свободи, които са те пазили толкоз време и не са давали дума да се издума против теб, внезапно предложат да те отстранят, поддръжката стартира да изчезва “, уточни Димитров.

„ В момента сменяме единствено опаковката, а не наличието. С доста огромна доза на сигурност можем да кажем, че идващият прокурор няма да се споделя Иван Гешев, само че ще работи в доста огромна степен като него. Не очаквайте нищо там да се случи разнообразни от това, което се е случвало до момента “, безапелационен е журналистът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР