Получих обаждане ден след интервютата, които дадох и бях призована

...
Получих обаждане ден след интервютата, които дадох и бях призована
Коментари Харесай

Проф. Асена Стоименова: Все още не съм виждала доказателствата срещу мен

Получих позвъняване ден след интервютата, които дадох и бях призована да си взема персонално постановлението за привличане като обвинена за всяване на суматоха по член от закона, който касае подправени телефонни позвънявания за сложена бомба. До момента нито аз, нито юристите ми сме получили материалите въз основа, на които са повдигнати обвиняванията против мен. Не сме виждали доказателствата които са събрани.
Това разгласи в предаването " Лице в лице " по бТВ проф. Асена Стоименов, ръководител на фармацевтичния съюз в България.

По думите й в изявленията й от 7 април тя приказва за вероятен дефицит на медикаменти, който би се засилил в изискванията на обявеня международна пандемия, а това е информация, която е обществено оповестена и от редица интернационалните организации. Аз не приказвам, нито за съответни медикаменти, нито за съответни обитаеми места, изясни Стоименова.

На 30 април, 20 дни откакто ми бе повдигнато обвиняването министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед с която беше спрян износът на избрани медикаменти. Думата дефицит участва в заповедта на министър Ананиев.

Тази заповед е направена въз основата на две писма от Изпълнителната организация по медикаментите. Писмата са получени в Министерство на здравеопазването дни преди моите изявления. 6 дни преди моите изявленията е едното писмо, 4 дни преди моето изявление е второто писмо. В тях се показва тъкмо това, че е необхидимо да се подхващат ограничения с цел да се предотврати дефицит на медикаменти, показва още фармацевтът.

Управителния съвет на българския фармацевтичен съюз изиска да бъдат свалени обвиняванията против проф. Стоименова, която показа, че е получила и изключителна огромна интернационална поддръжка от организации на фармацевти.

Далеч съм от мисълта, че прокуратурата не гледа медиите, тъй като явно са получили сигнал за моите изявленията или са се самосезирали. Факт е обаче, че от софийска районна прокуратура е предоставено на изпълнителната организация по медикаментите да бъде направена инспекция във връзка със сигнали за дефицит на избрани медикаменти. И това също се е случило преди моите изявленията, уточни още специалистът.

Проф. Стоименова разяснява и тематиката с лекуването на COVID-19, като изясни че хлорохинът и хидроксихлорохинът са утвърдени и прилагани медикаменти за лекуване на малария. Когато се ползват за други болести това се случва под прецизен лекарски надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР