Получени са над 100 сигнала във връзка с проливния дъжд

...
Получени са над 100 сигнала във връзка с проливния дъжд
Коментари Харесай

Над 100 сигнала са получени заради проливния дъжд в София

Получени са над 100 сигнала по отношение на проливния дъжд в София, които се насочват към разнообразни екипи, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. Заради дъжда всички екипи на дирекцията " Аварийна помощ и предварителна защита " са на терен.


Работят екипи на Столичния инспекторат, кметовете на региони също имат задача да наблюдават ситуацията на съответните места.

Екипите работят по сигнали за завиряване в сектор на бул. " Вардар ". Поради дъжда краткотрайно е затруднено придвижването на трамваите по ул. " Козлодуй " и на рейсовете по ул. " Константин Стоилов ". С цел прекъсване на притока на дъждовна вода краткотрайно са затворени два вестибюла към входовете на подлеза на НДК към метрото и на станция " Витоша ".

  Пороен дъжд в столицата наводни подлези, булеварди и метростанции Пороен дъжд в столицата наводни подлези, булеварди и метростанции
Гръмотевична стихия, съпроводена с проливен дъжд и мощен вятър, наводни София в късния следобяд.

Извършва се наблюдаване на речните корита, все още равнищата са нараснали, само че е обезпечена проводимост на реките.

В града няма преливане на равнището на реки отвън коритата. Язовирите, общинска благосъстоятелност, се изпускат следено. И трите язовира - " Суходол ", " Мърчаево " и " Мрамор ", се следят и са под равнище " преливен борд ".

Водостоците на Околовръстния път организират водите от Витоша.
  Проливен дъжд и гръмотевици в София Проливен дъжд и гръмотевици в София
Силна стихия, съпроводена от пороен дъжд в София. Някои улици и подлези замязяха на реки. Наводнен е подлезът при президентството. В центъра вали по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР