Получен е докладът на ДАНС за 14 за най-големите като

...
Получен е докладът на ДАНС за 14 за най-големите като
Коментари Харесай

Проверяват 14 от най-големите приватизационни сделки, от тях и за „Кремиковци“

Получен е отчетът на ДАНС за 14 за най-големите като актив приватизационни покупко-продажби, като се стартира с „ Кремиковци “, и сега се прави разбор върху него, съобщи основният прокурор Иван Гешев в Пещера, където е дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи по отношение на битката с битовата престъпност.
В момента е разпределен на наблюдаващи прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те правят инспекция дали има данни или доказателства за осъществени закононарушения, изтекли ли са давностните периоди дали са водени досъдебни производства, има ли наказани или оправдани лица, с цел да се направи наказателноправна разбор и да се реши дали ще се предяви наказателна отговорност. По думите на Гешев втората линия на инспекция е от направлението „ Граждански и правосъден контрол “ от Върховната касационна прокуратура. Той напомни, че за нищожните покупко-продажби няма отминалост.
Главният прокурор добави, че към този момент се касае единствено за 14 от над 7 000 приватизационни покупко-продажби, без да се брои "общинската приватизация ". Предстои да се сътвори нужната организация за по-мащабни инспекции. Гешев означи, че над 90% от българите са били ограбени по времето на приватизацията. Той даде образец по какъв начин една и съща история може да се чуе в разнообразни обитаеми места - по какъв начин заводът е продаден без пари, и този цех, който е издигнат с удръжки от заплатите на хората, е нарязан на скрап или затворен. "Тази страница би трябвало да бъде затворена, тъй като българските жители заслужават правдивост ", означи основният прокурор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР