Полското външно министерство привика в четвъртък американския посланик във връзка

...
Полското външно министерство привика в четвъртък американския посланик във връзка
Коментари Харесай

Полша привика посланика на САЩ заради "действията" на телевизионен канал

Полското външно министерство привика в четвъртък американския дипломат по отношение на дейностите на ефирен канал, заяви дипломатическото ведомство, без да прецизира за коя телевизия става въпрос.

През годините Полша е влизала в пререкания с телевизия TVN24, която е благосъстоятелност на американската компания " Дискавъри ", показва " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Неотдавна TVN24 излъчи документален филм, в който се твърди, че преди да застане отпред на Ватикана, починалият за полови похищения, осъществявани от католическото духовенство. Това способства за разгарянето на така и така гневния спор по тези въпроси в Полша.

Към момента не е ясно дали американският дипломат е бил привикан поради опасения към телевизия TVN24.

" Министерството на външните работи приема, че евентуалният резултат от тези дейности е еднакъв с задачите на хибридната война, ориентирана към основаването на разделения и напрежение в полското общество ", се споделя в изказване на полското ведомство.

През 2021 година полският президент наложи несъгласие върху проектозакон за медиите, чиято цел съгласно някои критици бе да заглуши TVN24. Аргументът на президента беше, че въпросният закон може да сътвори напрежение сред Варшава и Вашингтон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР