Полският президент назначи днес за премиер финансовия министър Матеуш Моравецки,

...
Полският президент назначи днес за премиер финансовия министър Матеуш Моравецки,
Коментари Харесай

Полша има нов премиер

Полският президент назначи през днешния ден за министър председател финансовия министър Матеуш Моравецки, някогашен интернационален банкер, заяви АП.

На церемонията в президентския замък президентът Анджей Дуда сподели на Моравецки, че разчита на положително съдействие с него и благодари на досегашния министър председател Беата Шидло за двегодишната й активност отпред на консервативното полско държавно управление.
Моравецки бе определен за правоприемник на Шидло в четвъртък на съвещание на ръководещата партия "Право и правдивост ". Назначаването му би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание, само че това значително е условност, тъй като "Право и правдивост " има болшинство в законодателния орган.

Правителствените промени съответстваха с приемането през днешния ден в Народното събрание на закони, с които приключва реформирането на правосъдната система, макар рецензиите, отправени от Европа, че измененията в законите са недемократични, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Полски медии пишат, че вотът на доверие към новия министър председател е плануван за вторник.

Според полския вестник "Жечпосполита " съставът на новия кабинет съвсем няма да се отличава от досегашния и Шидло ще остане в него като вицепремиер без портфейл. Стратегически промени в държавното управление, делене и сливане на министерства, може да се чакат след Нова година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР