Полският президент Анджей Дуда заяви, че ще поиска от президента

...
Полският президент Анджей Дуда заяви, че ще поиска от президента
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Полша се нуждае от по-голямо американско военно присъствие и повече оборудване

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че ще изиска от президента Джо Байдън да усили както броя на американските войски, по този начин и количеството военно съоръжение в Полша, съобщи БТА.

Президентът на Съединени американски щати би трябвало да дойде на посещаване в Полша в понеделник, броени дни преди първата годишнина от съветската инвазия в Украйна.

Наред със срещата с Дуда, Байдън ще участва и на среща на Букурещката деветка - организация, формирана от деветте страни от източния фланг на НАТО.

Вчера вечерта Дуда съобщи пред полската държавна телевизия, че ще беседва с Байдън за увеличение на американското военно наличие в Полша по време на " персонална среща, както и по време на диалозите на двете делегации ".

" Не единствено по време на срещата на върха в Букурещ, само че на първо място по време на визитата му в президентския замък ", сподели Дуда.

" Вече имаме бази и съоръжение в Полша, само че считам, че би трябвало да има повече ", продължи президентът, като добави, че ще се опита да убеди американския си сътрудник да ускори американското наличие.

Дуда сподели също, че ще се опита да убеди водачите на Германия и Франция да последват образеца му.

Имайки поради плануваната тирада на американския президент във Варшава, Дуда съобщи, че " тя сигурно ще има световно измерение " и ще бъде от голяма важност " за построяването на нашата система за сигурност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР