Полският президент Анджей Дуда призова останалите страни от НАТО да

...
Полският президент Анджей Дуда призова останалите страни от НАТО да
Коментари Харесай

Полша: Страните от НАТО трябва да увеличат производството на боеприпаси

Полският президент Анджей Дуда прикани останалите страни от НАТО да усилят производството на муниции, с цел да възпрат евентуални офанзиви от страна на Русия, съобщи ДПА.

" Цяла Европа би трябвало да сплоти сили със Съединени американски щати, с цел да създава повече (боеприпаси), изключително артилерийски снаряди. Това е належащо за гарантиране на нашата сигурност ", съобщи Дуда нощес в изявление по литовската телевизия. Ако НАТО в действителност желае да възпре евентуални офанзиви, то тогава организацията би трябвало да създава същото количество като Русия, добави Дуда.

Полският президент е в Литва по отношение на вчерашната срещата на върха във Вилнюс на страните от по този начин наречената Инициатива " Три морета ". Групата сплотява 13 страни членки от Европейски Съюз, ситуирани сред Балтийско, Адриатическо и Черно море.

Дуда сподели още, че Русия скоро ще може да създава повече от два милиона артилерийски снаряда годишно и съобщи, че запасите от муниции в страните от НАТО са изцяло незадоволителни. Полският президент също по този начин прикани за " строга политика за усилване на отбранителния капацитет на Запада ". Според него това е " най-важната задача " за страните от НАТО през днешния ден, в това число за страните от Централна Европа.

По думите на Дуда поддръжката за Украйна ще помогне на Запада да се отбрани от съветския империализъм.

Украйна се отбранява от пълномащабна съветска инвазия към този момент повече от две години и разчита главно на поддръжка от Запада за военното си съоръжение, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР