Полският президент Анджей Дуда подписа двата спорни законопроекта за съдебна

...
Полският президент Анджей Дуда подписа двата спорни законопроекта за съдебна
Коментари Харесай

Полският президент подписа законопроектите за съдебната реформа, въпреки критиките на ЕС

Полският президент Анджей Дуда подписа двата противоречиви законопроекта за правосъдна промяна макар рецензиите на Европейския съюз, че те подкопават върховенството на закона. Дуда разгласи това в телевизионно послание, съобщи Ройтерс.

"Реших да подпиша тези законопроекти ", сподели той в изказването, което беше излъчено по полската национална телевизия. По-рано през днешния ден Европейската комисия предприе невиждани дейности против Полша поради промяната в правосъдната система.

Тя предложи на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент Полша да бъде лишена от право на глас при разискването и приемането на общностните решения.

Заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс означи, че комисията остава открита за диалог с полските управляващи, когато преценяват за подходящо.

Той посочи, че предлагането се постанова поради непрекъснато неспазване от страна на Полша на разпоредбите в Европейски Съюз, изключително с признатите промени в законодателството, обвързвано с активността на правосъдната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР