Полският премиер Матеуш Моравецки се е обадил на германския канцлер

...
Полският премиер Матеуш Моравецки се е обадил на германския канцлер
Коментари Харесай

Полша с молба към Ангела Меркел заради Левандовски

Полският министър председател Матеуш Моравецки се е обадил на немския канцлер Ангела Меркел, с цел да изиска двама играчи на националния тим да бъдат освободени от карантинните правила при наново влизане в Германия след квалификацията за Световното състезание по футбол против Англия на 31 март.

Роберт Левандовски и Кжищоф Пьонтек играят в Бундеслигата и това може да им попречи да пътуват във Англия за мача. Причината е, че двамата ще пропуснат мачове на Байерн и Херта, когато се върнат заради разпоредбите за карантина. Германия и други европейски страни изискват десетдневна карантина за всички, завръщащи се от Англия.

" Премиерът изиска от канцлера разпоредбите да бъдат идентични и заслужено във връзка с всички национали и с помощта на това играчите на полската Бундеслига също ще могат да се възползват от тях ", съобщи заместник-външният министър Павел Яблонски пред полската организация PAP.

Говорител на немското държавно управление съобщи, че кабинетът на Меркел не разяснява частни полемики. Байерн има посещение на директния си съперник за купата Република България Лайпциг на 3 април, единствено три дни след срещата сред Англия и Полша.

Освен с Англия, в края на март Полша ще играе международни квалификации и с Унгария на 25 март в Будапеща и с Андора на 28 март във Варшава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР