Полският посланик във Великобритания изпрати писма до 800 хил. поляци,

...
Полският посланик във Великобритания изпрати писма до 800 хил. поляци,
Коментари Харесай

Полският посланик в Лондон призова поляците сериозно да обмислят завръщане в родината

Полският дипломат във Англия изпрати писма до 800 хиляди поляци, съветвайки ги съществено да обмислят да се върнат вкъщи и изразявайки безпокойствие за процедурата по кандидатстване за статут на уседналост в Обединеното кралство след Брекзит, съобщи " Гардиън ".

Аркади Зеготски е угрижен, въпреки процесът да е явен. " 42% от жителите на Европейски Съюз, които са кандидатствали за придобиване на статут на уседналост, са имали проблеми. Много от тях са получили краткотраен статут на уседналост ", уточни той.

По думите му доста поляци не знаят, че би трябвало да се записват, тъй като са живели там дълго време. " Даже и да имат статут на пребиваващи, би трябвало да се записват ", акцентира Зеготски, съгласно който даже и хора, които живеят във Англия от пет или 10 години, са срещнали проблеми.

Преди това полският дипломат изпрати писма на поляците, насърчавайки ги " съществено да обмислят опцията да се върнат в родината си " след Брекзит. Зеготски, който съставлява Варшава в Обединеното кралство от 2016 година, сподели, че Полша " съжалява " за излизането на Англия от блока, което би трябвало да се състои на 31 октомври.

Според данни за 2018 година на националния статистически институт към 832 хиляди души, родени в Полша, живеят във Англия. Зеготски написа, че едвам 27% от поляците, живеещи във Англия, са кандидатствали за статут на уседналост.

" Освен това ви насърчавам съществено да обмислите опцията да се върнете в родината си. Бързо растящата стопанска система на нашата страна основава от ден на ден благоприятни условия за жителите за развиване и положителни условия за живот в страната. "

В сряда той разяснява: " Полша и полската стопанска система порастват, стандартът на живот се усъвършенства – те са доста по-различни спрямо преди пет до 10 години. Мисля, че това е доста добра опция за завръщане в Полша. Мисля, че можете да постигнете задачите си и във Англия, и в Полша. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (716)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР