Полските власти заявиха, че два беларуски хеликоптера са нарушили въздушното

...
Полските власти заявиха, че два беларуски хеликоптера са нарушили въздушното
Коментари Харесай

Беларуски хеликоптери са нарушили въздушното пространство на Полша

Полските управляващи обявиха, че два беларуски хеликоптера са нарушили въздушното ѝ пространство във вторник и разгласи, че ще усили военните си сили по източната си граница в отговор на случая, съобщи Агенция Франс Прес.

" Имало е нарушаване на полското въздушно пространство от два беларуски хеликоптера, които са упражнявали наоколо до границата ", се споделя в изказване на полското министерство на защитата.

По-рано във вторник полската войска съобщи, че хеликоптерите не са нарушили въздушното пространство на страната от НАТО, само че по-късно се отхвърли от думите си в следващо изказване.

" Нарушението е станало в региона на Беловежа на доста дребна височина, което е попречило засичането от радарните системи ", се споделя в обяснението на министерството.

То добави, че " НАТО е била известена за случая ".

То също по този начин съобщи, че министърът на защитата е наредил да се усили броят на бойците на границата с Беларус, базирайки се на засилените " хибридни дейности " на Русия и Беларус против Полша.

Полша и нейните съседи от източния фланг на НАТО показаха угриженост за евентуална опасност от Беларус, която понастоящем е хазаин на наемническата група " Вагнер ".

В събота полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи, че група от " стотина наемници на Вагнер " в Беларус се е доближила до полската граница.
Моравецки назова това " стъпка към по-нататъшно хибридно нахлуване на полска територия ".

" Те евентуално ще бъдат маскирани като беларуски граничари, ще оказват помощ на незаконни мигранти да минават на полска територия, с цел да дестабилизират Полша ", сподели Моравецки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР