Полските следователи, които разследват обстоятелствата около падането на ракета на

...
Полските следователи, които разследват обстоятелствата около падането на ракета на
Коментари Харесай

Полски следователи потвърдиха, че ракета от Украйна е паднала в страната на 15 ноември

Полските следователи, които проверяват събитията към рухването на ракета на територията на републиката на 15 ноември предходната година, потвърдиха, че тя е украинска. Това заяви вестник Rzeczpospolita, базирайки се на свои източници, оповестява ТАСС.

Според изданието украинската страна не сътрудничи на полското разследване и не дава никакви материали. Въпреки това обаче в Полша откриха аргументите за случая, лишил живота на двама фермери. Заключенията, както написа Rzeczpospolita, са безапелационни и изключват опцията за изстрелване на тази ракета от съветска територия. Вестникът мнението на полски специалисти от прокуратурата: „ Украинска противовъздушна отбранителна ракета избухна в Пшеводов и умъртви двама души “.

„ Заключенията са получени, само че поради секретния им темперамент, ние не докладваме тяхното наличие “, сподели Лукаш Лапчински, представител на полската основна прокуратура. " На този стадий следствените дейности на полска територия са изчерпани, добави той. Изпратихме молба за правна помощ до Украйна и чакаме отговор. "

По-рано полски медии оповестиха, че в Полша е паднала ракета С-300. " Обхватът на полета на тази ракета е от 75 до 90 км. В този миг съветските позиции са били на място, откъдето никоя съветска ракета не може да доближи Пржеводув ", сигурни са проверяващите.

На 15 ноември предходната година ракета падна в село Пшеводов (Люблинско войводство), ситуирано в източна Полша на границата с Украйна, убивайки двама души. Полският президент Анджей Дуда сподели, че съгласно оценката на управляващите ракетата е на украинските сили за Противовъздушна отбрана. Киев отхвърля тази версия. Във Варшава случаят се счита за случай. Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че американската администрация е изцяло уверена в точността на заключенията на полските управляващи.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР