Полските депутати одобриха закон, който постепенно ще забрани на всички,

...
Полските депутати одобриха закон, който постепенно ще забрани на всички,
Коментари Харесай

Полският парламент забрани на магазините да работят в неделя

Полските депутати утвърдиха закон, който последователно ще забрани на всички, с изключение на на най-малките магазинчета, да работят в неделя – ход, подкрепян от мощната в страната Католическа черква.

Текстът бе гласуван главно с поддръжката на консервативните ръководещи от " Право и правдивост " и задължава съвсем всички търговски обекти да стоят затворени две недели в месеца. От 2019 година моловете ще могат да работят единствено една неделя в месеца, а от 2020 година Ще имат право да развиват активност единствено 7 недели в годината.

За онлайн извършването на покупки, бензиностанциите, заведенията за хранене, кафетата и кината не се плануват ограничавания.

Мотивът на " Право и правдивост " е, че извършването на покупки през почивните дни би трябвало да бъде понижено, с цел да може чиновниците да прекарват повече време със фамилиите си. 58% от поляците поддържат мярката, демонстрира изследване на държавната социологическа организация CBOS.

Епископалното заседание на Полша приветства хода на държавното управление. " Нека да не подценяваме Бог в публичния живот и дано не позволяваме, че имаме правото да организираме националния живот, като че ли Бог не съществува ", обявиха те.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР