Полски тираджии нападнаха и биха наш шофьор пред очите на

...
Полски тираджии нападнаха и биха наш шофьор пред очите на
Коментари Харесай

Агресия на пътя - полски тираджии догониха и биха наш шофьор поради безумна причина

Полски тираджии нападнаха и биха наш водач пред очите на детето му. Саморазправата се е разиграла във вторник сутринта на интернационалния път Е-79 край Враца.

Тази сряда следва да стане ясно дали мярката им за задържане ще бъде удължена.

Всяка заран нападнатият водач Петър Йорданов кара със фамилния бус 14-годишния си наследник на учебно заведение във Враца. Вчера попада в колона от полски тирове.

" Бяхме на разклона за Вършец и ни застигна полски тир, който почна да святка и да свирка зад нас. Наближавайки разклона за Бели извор, там има ограничаване 60 и пътят е доста неприятен, започнах да понижавам, при което камионът откъм гърба потегли да изпреварва ", споделя Петър пред bTV.

Маневрата на водача на камиона се оказала несполучлива.

" От завоя излязоха в насрещното коли и щеше да стане доста сериозна злополука и аз подадох малко газ и му дадох път да влезе зад мен. До Железния мост непрекъснато подсвиркване, бляскане ", продължава описа си Петър.

В сектора, прочут като Железния мост, седем тира като на кино обкръжили буса на българина.

" Камионът, който беше пред мене, почна да стопира в лявата лента, вдясно стопираха другите камиони, зад мене стопираха още четири камиона и блокираха цялото придвижване, в това число и нас сред седем камиона ", споделя Петър.

В саморазправата се включват трима от поляците.

" Двама индивида слязоха и аз отворих вратата и им споделям на британски " 60 км " и по този начин демонстрирах (с ръка – вие луди ли сте), през това време пристигна един различен и два пъти ме удари в лицето, детето почна да реве, да пищи, аз дръпнах вратата, затворих я и другият счупи стъклото ", споделя Петър.

Физическата експанзия била съпроводена с вербална. Тировете потеглили, а пострадалият неотложно позвънил на телефон 112.

" Почнах да карам с тях и да давам на 112 данни къде се намират ", споделя потърпевшият водач.

Малко по-късно полицейски патрул от Мездра изпреварва колоната от тирове и я стопира на входа на село Люти дол. Пристигат и няколко патрулки от Враца. Сред полските водачи е имало и жена.

Нарушителите са арестувани за 24 часа. Разпитани са в наличието на преводач, а по случая е формирано досъдебно произвеждане за безчинство на пътя.

" Не знам, беше ужасяващо, пред детето ми да се случи, е неприемливо, не мога да кажа стимуланти използвани ли са, само че беше ужасяващо ", споделя Петър.

Часове след нападението синът на Йорданов продължава да е в потрес: " Той е в стрес, той реве непрекъснато, не желае да се качи в колата да се прибере, не желае да вижда камион, не желае да пътува ".

Мъжът приканва за разсъдък на пътя.

" В Република България има знаци, които, дали ни харесва или не, би трябвало да ги съблюдаваме. Не може да считат, че в България всичко им е разрешено и да се държат по тоя метод надменно на пътя. Оня служител на реда, дето удари турчина, всички споделят, че служителят на реда е отговорен, само че не се знае и там какво е станало и по какъв начин е станало. Просто благодаря на органите на реда, че реагираха по безусловно съответен метод ", споделя Петър.

Настоява и за съответно правораздаване. Тази сряда следва да стане ясно дали прокуратурата ще удължи мярката за задържане на поляците. Мъжът също обмисля дали да ги съди. Освен че не можал да води сина си на учебно заведение, пропаднала и работата му.

" Карам марули за София, те станаха на попара вътре. В момента се усещам по никакъв начин, в общи линии желая единствено да се прибера, да си видя детето ", споделя Петър.

Абсурдната история провокира отвращение в обществените мрежи. Мнозина упорстват за най-строгото наказване и дават образци от другите страни, където като се изключи че са съдени, на водачите им се лишават книжките, не разрешава им се да влизат в страната, постановат им се солени санкции.

Полските водачи не са тествани за алкохол и за опиати, защото не са направили пътнотранспортно произшествие, а единствено безчинство на пътя.

Именно за безчинство те ще бъдат съдени. Петима от тях по неофициална информация са освободени. Двама са оставени в ареста.

Делото може би ще бъде планувано за през днешния ден, а камионите са откарани още нощес на паркинг край Враца.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР