Полски прокурори съобщиха, че руски любител на исторически възстановки е

...
Полски прокурори съобщиха, че руски любител на исторически възстановки е
Коментари Харесай

Полша вкарва в затвора руснак за шпионаж

Полски прокурори оповестиха, че съветски фен на исторически възстановки е бил вкаран в пандиза за шпионаж на военни за Москва.


Членът на НАТО и корав покровител на прилежаща Украйна се трансформира в цел на прокремълски шпионаж след началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

Мъжът, чиято идентичност не се разкрива, е бил арестуван няколко седмици след началото на войната и предходната седмица е наказан на две години и половина затвор, оповестиха от прокуратурата в Гданск, Северна Полша.

Те обявиха, че мъжът е построил контакти с полски бойци посредством групи за исторически възстановки, " които е употребявал за работа в интерес на съветското разузнаване ".

" Получавал е и е събирал информация за въоръжените сили на Полша, в това число за разполагането на обособени военни елементи ", допълват прокурорите в изказването си.

Руснакът е живял и развивал бизнес в Полша в продължение на доста години.

В обособен случай полски и украински прокурори оповестиха предходната седмица, че са задържали в Полша мъж, обвинен в обмисляне на атентат против президента на Украйна Володимир Зеленски.

Също по този начин по-рано този месец полските управляващи арестуваха двама мъже, обвинени в нахлуване против непосредствен съдружник на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални във Вилнюс през март.

На 12 март Леонид Волков беше ударен неведнъж с чук пред дома си в литовската столица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР