Полски официални лица коментираха в четвъртък, че виждат промяна в

...
Полски официални лица коментираха в четвъртък, че виждат промяна в
Коментари Харесай

Полша съобщава за увеличение на африкански мигранти през Русия на границата с Беларус

Полски публични лица разясниха в четвъртък, че виждат смяна в миграцията през границата на страната с Беларус , като множеството от тези, които желаят да влязат незаконно в Полша, в този момент са африканци, които първо са пътували до Русия , вместо хора от Близкия изток, оповестяват АП и ЕйБиСи.

Правителството споделя, че африканските мигранти включват тези, които минават през Русия, непосредствен съдружник и комшия на Беларус и други, които са били в Русия за по-дълъг интервал.

В изказване, изпратено по имейл до " Асошиейтед прес ", държавното управление разказва миграцията като част от " хибридна интервенция, ориентирана към дестабилизиране на източния фланг на НАТО " .

От предишното лято мигранти и търсещи леговище се пробват да преминат от Беларус в Полша, Литва и Латвия - народи на източния фланг както на Европейския съюз, по този начин и на НАТО .
 Мигранти щурмуваха полската граница 76 пъти за денонощие Обновена
Мигранти щурмуваха полската граница 76 пъти за денонощие

Беларуските граничари заслепявали полските с лазери…

Страните се стремят да обезсърчат опитите за прекосяване, като задържат мигранти и ги тласкат назад в Беларус . Полша също по този начин неотдавна приключи висока стоманена стена по дължината на 186 километра сухопътна граница с Беларус.

Държавите от Европейски Съюз бяха подложени на критика от правозащитни организации , съгласно които измежду мигрантите има хора, бягащи от гонене, които съгласно интернационалното право имат право да изискат леговище.

Европейските водачи жигосаха миграцията като акт на хибридна война , обвинявайки беларуския президент Александър Лукашенко в основаването на нов и неестествен миграционен маршрут за дестабилизиране на Европейски Съюз. Правителството на премиера Матеуш Моравецки съобщи, че има вяра, че Русия също носи известна отговорност поради съюза й с Лукашенко.

В началото множеството от хората, които се пробваха да влязат в Европейски Съюз от Беларус, бяха афганистанци, сирийци, кюрди от Ирак и други от Близкия изток. След идването на огромен брой предишното лято, Европейски Съюз се намеси, в това число като накара Ирак да спре полетите и миграционният поток се забави.

Той в никакъв случай не спря изцяло, само че обстановката бе засенчена от доста по-големия брой украински бежанци , които бяха признати в Полша след нахлуването на Русия в Украйна през февруари.

Отделът за национална сигурност в кабинета на министър-председателя сподели на АП, че настоящата статистика на граничната защита демонстрира, че голямото болшинство от мигрантите, които се пробват да преминат незаконно границата сред Полша и Беларус, в този момент идват от Субсахарска Африка .
 С 22% е скочил броят на незаконните мигранти в Европейски Съюз през 2021 година
С 22% е скочил броят на незаконните мигранти в Европейски Съюз през 2021 година

За предходната година те са близо 700 000

Те " имат съветски визи и стигат до Беларус през Русия ", се споделя в известието.

" (Те) имат издадени визи за образование или работа, само че съгласно свидетелствата, добити от граничната защита, те в никакъв случай не са имали такива проекти и са употребявали визи единствено с цел да преминат през миграционния маршрут. Едновременно с това съветската администрация улеснява процедурата за приемане на визи ", споделиха от държавното управление. " Сред мигрантите има и хора, които са били в Русия за по-дълъг интервал от време ".

" Действията, подхванати от Русия и Беларус , удостоверяват, че изкуствено основаният миграционен маршрут се управлява и координира от тези два режима и в бъдеще би трябвало да чакаме, че хибридната интервенция, ориентирана към дестабилизиране на източния фланг на НАТО, единствено ще се ускори ", се прибавя в него.

Данните на граничната защита демонстрират, че през юли е имало 914 опита за незаконно прекосяване от Беларус в Полша.
 3 500 незаконни мигранти пробвали да влязат в Европейски Съюз през Русия и Беларус през 2021 година
3 500 незаконни мигранти пробвали да влязат в Европейски Съюз през Русия и Беларус през 2021 година

Броят на опитите за нелегално секване на границата не намалява
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР