Полски лекари призоваха правителството да окаже повече подкрепа на изправената

...
Полски лекари призоваха правителството да окаже повече подкрепа на изправената
Коментари Харесай

Полски лекари призоваха властите да им окажат подкрепа заради ръста на болните с коронавирус

Полски лекари приканиха държавното управление да окаже повече поддръжка на изправената на лимита на опциите си здравна система на страната, откакто дневният растеж на случаите на ковид надвиши 8000 за първи път през вчерашния ден, регистрирайки връх за втори следващ ден, съобщи Ройтерс.

Макар представители на ръководещата партия "Право и правдивост " (ПиС) да споделят, че има задоволително болнични кревати и апарати за обдишване, с цел да може към този момент Полша да се оправи с епидемията, доктори предизвестиха, че системата може да бъде претрупана.

"Системата в никакъв случай на е била работеща, даже преди пандемията. Без поддръжка... тя самата е като пациент в интензивно поделение. Нуждае се от незабавно лекуване ", съобщи пред радио Ер Ем Еф Анджей Матия, началник на полската Висша здравна камара.

Полски лекари споделят, че държавното управление би трябвало да усили броя на медицинските служащи и държавните разноски за публично опазване на здравето и да обезпечи на здравната система повече защитни ограничения, с цел да предотврати заразяването на медици с ковид.

Сеймът евентуално ще се събере на изключително съвещание през днешния ден, с цел да разиска нов здравен закон, който може да задължи лекарите да лекуват пациенти с Ковид-19, когато това им е разпоредено от управляващите.

"Не можем да позволим толкоз доста лекари да заобикалят полагането на здравни грижи в битката против пандемията ", сподели заместник-председателят на долната камара на полския парламент Ришард Терлецки, представен от държавната осведомителна организация ПАП.

Докторите упрекват управляващите, че не са подготвили здравната система през лятото, правят малко проби и не са затворили учебните заведения. Те също така подлагат на критика държавното управление, че вместо да поддържа медиците, ги упреква за обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР