Полски фермери блокираха граничните пунктове с Украйна, разсипаха украинско зърно

...
Полски фермери блокираха граничните пунктове с Украйна, разсипаха украинско зърно
Коментари Харесай

Полски фермери блокираха границата на Украйна в знак на протест срещу вноса на зърно

Полски фермери блокираха граничните пунктове с Украйна, разсипаха украинско зърно и изгориха гуми, до момента в който ускориха общонационалния митинг против вноса на украински храни и политиките на Европейския съюз за околната среда.

Фермери от Испания през Италия и Белгия стачкуваха през последните седмици, обезпокоени, че проектът на Зелената договорка на Европейски Съюз за слагане на ограничавания върху потреблението на химикали и излъчванията на парникови газове ще докара до понижаване на производството и приходите.

Те също се бунтуваха против конкуренцията от страни отвън Европейски Съюз, по-специално Украйна, огромен производител на селскостопански артикули.

Полските фермери караха тракторите си във вторник през Гданск, Краков и други градове, натискайки клаксоните си в шумния митинг. Те споделиха, че дейностите им ще стават все по-драматични, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. На други места те блокираха входовете на автомагистралите и към 100 пътя към украинската граница.

Те желаят държавното управление на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР