Полската полиция е задържала над 300 участници във вчерашния Марш

...
Полската полиция е задържала над 300 участници във вчерашния Марш
Коментари Харесай

Полската полиция задържала над 300 участници в Марша на независимостта във Варшава

Полската полиция е задържала над 300 участници във вчерашния Марш на независимостта във Варшава, заяви през днешния ден неин представител, представен от ТАСС и Ройтерс.

По думите на Силвестер Марчак 270 индивида са били арестувани превантивно, а към 40 - за осъществени закононарушения. Срещу 36 души са почнали следствени каузи и се възнамеряват още арестувания, сподели още представителят. Според Марчак това са основно "хулигани, свързани с организации на псевдофенове ", само че те са били малцинство измежду участниците в шествието.

35 служители на реда са получили пострадвания, заяви още представителят на варшавската полиция.

Маршът на независимостта, проведен от националистически и крайнодесни групи, се организира всяка година на 11 ноември, когато Полша празнува своя народен празник - Деня на независимостта. Заради коронавирусната зараза в страната в този момент са неразрешени всеобщите прояви и събирането на повече от пет души на обществени места. Предвидено бе участниците в шествието да са в коли или на мотоциклети. Следобед в центъра на Варшава обаче се събраха младежи със флагове и факли, които не се подчиниха на апелите на полицията да се разпилян и влязоха в битки със чиновниците на реда, като хвърляха по тях тухли и факли. Полицаите прибегнаха до спомагателни средства, в това число пикантен спрей, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР