Полската опозиционна националистическа партия Право и справедливост“ е на първо

...
Полската опозиционна националистическа партия Право и справедливост“ е на първо
Коментари Харесай

„Право и справедливост“ води на местните избори в Полша

Полската опозиционна националистическа партия „ Право и правдивост “ е преди всичко на днешните локални избори в страната, демонстрира екзитпол, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Това е крах за упоритостите на премиера Доналд Туск да затвърди контрола си върху властта, разяснява организацията. Ако прогнозните резултати се потвърдят, те ще попарят очакванията на Туск да изведе своята „ Гражданска коалиция “ на първото място без значение от останалите му сътрудници в ръководещата коалиция.

Въпреки че „ Право и правдивост “ изпреварва „ Гражданска коалиция “, опозиционната партия остава доста зад общия резултат на трите обединения, които вземат участие в съдружното държавно управление.

Според екзитпол на Ипсос „ Право и правдивост “ получава 33,7 % от гласовете, а „ Гражданска коалиция “ е на второ място с 31,9 %.

Другите сътрудници в държавното управление, дясноцентристката „ Трети път “ и „ Левите “, съгласно изследването получават надлежно по 13,5 и 6,8 %.

„ Право и правдивост “ излезе преди всичко и на парламентарните избори през октомври, само че изгуби болшинството си в Народното събрание. Напоследък партията и сътрудниците ѝ са обхванати от вътрешни противоборства.

Изборите са считани за първи тест за проевропейската коалиция, която ръководи от края на предходната година. Брюксел следи от близко резултатите на обединението на Туск в подтекста на идните през юни избори за Европейски парламент. Проучванията на публичното мнение в Европа предвиждат мощно показване на популистката десница.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР