Полската модна група LPP обяви планове за удвояване на броя

...
Полската модна група LPP обяви планове за удвояване на броя
Коментари Харесай

Собственикът на Sinsay удвоява броя на магазините си до три години

Полската фешън група LPP разгласи проекти за удвояване на броя на магазините си през идващите три години, в това число от бюджетната си марка Sinsay. Целта е да усили общия размер на продажбите на компанията.

LPP има наличие на 39 пазара, а задачата е да има 4 755 магазина до края на 2026 година, в това число 3248 магазина Sinsay, оповестяват от компанията, представени от Reuters.

" През идващите три години планираме да удвоим нашата обичайната мрежа и в това време да генерираме два пъти по-голям размер продажби, спрямо през днешния ден ", разяснява изпълнителният шеф Марек Пиехоцки в писмо, оповестено с годишния доклад на компанията.

За финансовата 2023 година приходите на LPP са с 9,3% или 17,41 милиарда злоти (4,38 милиарда долара). Нетната облага се е нараснала с 85,5% до 1,61 милиарда злоти. Изпълнителният шеф разяснява, че пазарът в огромните градове е кондензиран и концепцията Sinsay разрешава разгръщането на огромен магазин.

Компанията има проект да усили площта на своята логистична мрежа с близо 50% през 2024-25 година Планира да предложи дял от 610 злоти на акция по отношение на предходно предложение от най-малко 570 злоти.

В средата на март акциите на компанията паднаха внезапно, откакто отчет на Hindenburg Research сложи под въпрос продажбата на нейния бизнес в Русия, част от продажба в отговор на съветската инвазия в Украйна.

LPP още веднъж отхвърли изказванията в отчета и съобщи че не е имало оперативна или комерсиална активност в Русия след продажбата на бизнеса през юни 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР