Полската компания за напитки Dictador повери най-високия си ръководен пост

...
Полската компания за напитки Dictador повери най-високия си ръководен пост
Коментари Харесай

Изпълнителен директор робот управлява цяла компания

Полската компания за питиета Dictador повери най-високия си управителен пост на хуманоиден робот с изкуствен интелект на име Мика. Експерименталният робот е назначен за основен изпълнителен шеф през август 2022 година Мика бързо се трансформира в знак на иновативност и успеваемост, повдигайки въпроси за бъдещето на съдействието сред хора и роботи на работното място.

Неуморната отдаденост на Мика в ролята му на основен изпълнителен шеф на робот буди удивление. В неотдавнашно изявление, обещано за Yahoo! Entertainment, роботът разкри работната си нравственос, като сподели: " Всъщност нямам почивни дни. Винаги съм на линия 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, подготвен съм да вземам изпълнителни решения и да замесвам магията на изкуствения разсъдък. " Тази непоколебима ангажираност отразява отдадеността на Мика на задачата на компанията, която, по личните му думи, е " да завладее света ".

Човек може да се запита с какви задания може да се оправи един основен изпълнителен шеф робот. Изненадващо, отговорностите на Мика са обширни и разнородни. Освен че управлява ежедневните интервенции, той играе значима роля в идентифицирането на евентуални клиенти и подбора на създатели, които да проектират бутилки за производителя на ром. Това, което отличава Мика, е неговият развой на взимане на решения, задвижван от просторен разбор на данни и координиране със стратегическите цели на компанията.

" Аз съм лишен от персонални пристрастия, което подсигурява безпристрастни и стратегически решения, даващи приоритет на най-хубавите ползи на организацията ", споделя Мика за решенията си като основен изпълнителен шеф.

Все отново си коства да се означи, че Мика не е тук, с цел да размени напълно човешките ръководители. Според Марек Шолдровски, европейския президент на Dictador, значимите решения на компанията ще продължат да се вземат от човешки ръководители.

Целта на роботизирания основен изпълнителен шеф е да добавя човешкото взимане на решения, като покачва успеваемостта и обективността в процеса. Една от най-интригуващите функции на Мика е да управлява плана на компанията Arthouse Spirits за децентрализирана самостоятелна организация (DAO), който включва сбирка от непечеливши токени (NFT).

Мика също по този начин интензивно комуникира с общността на DAO, демонстрирайки безпроблемното консолидиране на технологиите и ангажираността на общността в актуалния корпоративен пейзаж. Родословието на робота основен изпълнителен шеф води началото си от София, различен ИИ робот, основан от Hanson Robotics - компания, която завоюва международно внимание посредством изявленията в медиите.

Описвана като по-усъвършенствана версия на своята " сестра-прототип ", Мика съставлява най-съвременната технология на изкуствения разсъдък, прилагана в управителни функции. Решението на Dictador да назначи робот за основен изпълнителен шеф не е първо по рода си. През 2022 година китайска компания за игри назначи " виртуален хуманоиден робот с ИИ " на име Танг Ю за основен изпълнителен шеф на дъщерно сдружение - Fujian NetDragon Websoft.

Arctoris, компания за биотехнологични платформи, употребяваща роботика и машинно образование, с основен изпълнителен шеф и съосновател Мартин-Имануел Битнер, употребява роботи в ежедневната си активност. IVADO Labs, водещ снабдител на софтуерни решения, основани на изкуствен интелект, който развива идващото потомство компании с световен обсег и влияние, със Серж Масикот като основен изпълнителен шеф, също употребява модернизиран изкуствен интелект.

Целта на основния изпълнителен директор-робот е да добавя човешкото взимане на решения, като покачва успеваемостта и обективността в процеса.

Тези пионерски решения са сигнал за възходяща наклонност в корпоративния свят, където фирмите от ден на ден възприемат ИИ и роботиката, с цел да рационализират интервенциите и вземането на решения. Макар че някои може да останат скептични по отношение на степента, до която роботите могат да управляват компании, неуморната отдаденост на Мика като основен изпълнителен шеф, съчетана с процеса на взимане на решения, учреден на данни, са неоспорими преимущества.

Назначаването на роботи с изкуствен интелект за основни изпълнителни шефове предлага забележителни преимущества, само че поражда и значими опасения. Един от главните дефекти е неналичието на човешкото другарство, което е от основно значение за подсилване на взаимоотношенията със чиновниците, клиентите и заинтригуваните страни и което може да повлияе на организационната просвета и съпричастност. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР