Полша забрани влизането на руски граждани, които преминават на нейна

...
Полша забрани влизането на руски граждани, които преминават на нейна
Коментари Харесай

Полша забрани влизането на руски граждани по въздух и море

Полша забрани влизането на съветски жители, които минават на нейна територия по въздух и море.

Припомняме, че седмица по-рано Естония, Латвия, Литва и Полша затвориха сухопътните си граници за руснаци. Така те не разрешиха влизането на множеството от тях, в това число на тези с шенгенски визи.

Заместник-министърът на вътрешните работи Бартош Гродецки изясни, че ще има едноседмично закъснение за възбраната, с цел да имат техническото време въздушните и морските превозвачи да се приспособят към новите условия.

Ако някой транспортьор разреши на жител с наложена възбрана да влезе в Европейски Съюз през полските гранични пунктове според новите разпореждания, той ще бъде отритнат и превозен назад до първичната насочна точка, заяви анадолската организация.

БГНЕС напомня, че предишния месец Европейски Съюз реализира политическо съглашение за прекъсване на съглашението за облекчение на визовия режим с Русия. Това решение доста ще понижи броя на визите, издавани от страните - членки на Европейски Съюз, на руснаци.

Първоначално Естония, Латвия и Финландия предложиха обща възбрана за издаване на туристически визи за руснаци в целия Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР