Полша забрани да се посещават заведения като част от новите

...
Полша забрани да се посещават заведения като част от новите
Коментари Харесай

Полша затвори заведенията, готова е за най-твърди мерки

Полша забрани да се посещават заведения като част от новите ограничавания в борбата против разпространяването на ковид. Властите стягат ограниченията на фона на експоненциален растеж на инфектираните

Ресторантите, питейните заведения и кафенетата няма да одобряват клиенти, а ще работят единствено за домашни доставки, разгласи министър председателят Матеуш Моравецки. Ограничението ще важи 2 седмици, само че може да бъде удължено, според от епидемиологичната конюнктура в Полша, съобщи ТАСС.

Властите слагат цялата страна под най-строги ограничавания, неразрешено е събирането на повече от 5 души на едно място, в случай че не са от едно семейство. Маските са наложителни навън, в магазините, църквите и градския превоз могат да влизат стеснен брой хора, а басейните, фитнес залите и санаториумите ще бъдат затворени за гости.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Чехия се връща към съвсем цялостна обсада поради втората вълна...

Всички възпитаници от четвърти клас и нагоре минават на отдалечено образование. В учебните заведения остават единствено най-малките. В интервала сред 08:00 ч. и 16:00 ч. децата могат да бъдат на открито само в наличието на възрастен.

Полските управляващи се пробват да балансират сред опазването на живота и здравето на хората и отбрана на стопанската система и работните места, само че заобикаляйки цялостното блокиране, съобщи Associated Press.

Ситуацията остава комплицирана и динамична, съобщи Моравецки, като напомни, че заболеваемостта и смъртността са нарастнали доста в последно време, а това постанова решителни дейности.



Полският министър председател изрази вяра, че въведените ограничавания ще дадат резултат и да се отразят на статистиката след 10-14 дни. " Ако няма резултат, ще бъдем принудени да предприемем по-нататъшни стъпки ", предизвести Моравецки, като не изключи затваряне на границите и други радикални ограничения.

Националният стадион в столицата Варшава и конферентните зали в огромните градове се трансформират в полеви лечебни заведения. Проблемът е, че липсва задоволително медицински личен състав, който да ги обслужва. Има изключително тежък недостиг на подготвени сестри по анестезиология.

Откритите случаи на коронавирусна зараза в Полша към този момент са над 228 000, от които близо 4200 души са умряли, дейните случаи са над 119 000, а повече от 105 000 са се възстановили.

Скоростта на разпространяване на инфекцията нараства бързо, а за по-малко от 3 седмици инфектираните с ковид се удвоиха. Броят на инфектираните доближи доста високо равнище за страната – над 10 000 случая дневно. В петък беше подложен следващ връх от 13 632 нови случая.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР