Полша вече може да се похвали, че на нейна територия

...
Полша вече може да се похвали, че на нейна територия
Коментари Харесай

Колеж по вълшебствата отвори врати в замъка Чоха в Полша

Полша към този момент може да се похвали, че на нейна територия отвори първият лицей по магия в света. На 9 април тази година 130 мераклии да научат магическия поминък от 17 страни прекрачиха портите на средновековния палат Чоха, намиращ се в южната част на страната наоколо до границата с Чехия.

Университетът по магии е повлиян от книгите за Хари Потър на Джоан Роулинг, а първите студенти, признати в образователното заведение, са най-големите и запалени почитатели на дребния вълшебник.

За 4-дневното си образование в потайностите на магията всеки един от запалянковците е заплатил по 375 $. Възрастта на участниците варира от 18 до 60 години. През престоя си в замъка студентите ще смесват отвари, укротяват вълшебен създания в близката гора, изследват секрети изби и посещават локалните механи.

Подобно на магическото учебно заведение Хогуортс, студентите в замъка Чоха са разграничени в четири разнообразни дома - Durentius, Faust, Libussa, Molin и Sendivogius. При постъпването си в университета всеки е получил и комплект учебници и следва строго избрана образователна стратегия, формирана от класове като да вземем за пример Физическа отбрана, Магическа доктрина, Окултиизъм и Геоманция.

Когато организираме сходна симулативна игра, ние се опитваме да сме оптимално покрай визията ни за същински вълшебен лицей. Някои от нас ще се вършат на студенти, други на преподаватели, споделя Клаус Растед, уредник и геймкриейтор на Университета по магия.

Много е просто. Насочваш вълшебната си пръчка към някого и произнасяш Селенцио. Ако той си намерения, че това е крепко, ще замръзне, в случай че си намерения, че пък е скучно, просто ще ти отговори, че магията ти не е проработила.

Въпреки че всички участници са почитатели на поредицата за Хари Потър, полско-датската компания за ролеви игри не е присъединила в сюжета истории и случки от книгите. Създадохме нова Вселена с нови персонажи, които занапред да развием, споделя още Растед.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР