Полша смяна да увеличи почти двойно числеността на армията си.

...
Полша смяна да увеличи почти двойно числеността на армията си.
Коментари Харесай

Полша увеличава двойно числеността на армията си

Полша промяна да усили съвсем двойно числеността на армията си. Съответният документ към този момент е подписан, съобщи министърът на защитата на страната Мариуш Блашчак.

" Мога да кажа, че през днешния ден полската войска наброява 172 000 бойци. Тук приказвам за всички военнослужещи - професионална и териториална защита. Нашата цел е полската войска да има поне 300 хиляди бойци. Ние поредно осъществяваме тази цел ", споделя той, представен от BBC.

Планира се броят на дивизиите в полската войска да се усили от 4 на 6, а разноските за защита да набъбнат до 4% от Брутният вътрешен продукт.

Преди десетина дни и откакто в Беларус се появиха лагери на наемници на ЧВК " Вагнер ", Полша реши да пренасочи войските си към източната си граница. " Несъмнено, в случай че има сериозен случай с присъединяване на групата " Вагнер " на границите на страни от НАТО и Европейски Съюз, като Полша, Литва или Латвия, ние ще предприемем взаимни дейности ", съобщи тогава полският министър на вътрешните работи Камински.

На 23 юли беларуският водач Александър Лукашенко съобщи по време на среща с Владимир Путин, че вагнеровците " бързат " към Варшава, с цел да се изравнят за доставката на оръжие от Полша за Украйна, и че му е мъчно да ги разубеди от тези планове. Тези думи провокираха остра угриженост в прилежащите страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР