Полша съобщи днес за 8700 нови случая на коронавирус -

...
Полша съобщи днес за 8700 нови случая на коронавирус -
Коментари Харесай

Пик на новозаразените с коронавирус в Полша за ден

Полша заяви през днешния ден за 8700 нови случая на ковид - най-големият дневен растеж на инфектираните от един месец, съобщи ДПА, като се базира на полската организация ПАП.

На 14 януари в страната бяха регистрирани повече от 9400 новозаразени. Понастоящем в Полша има над 200 хиляди дейни случая на ковид, а умрелите с диагноза COVID-19 от началото на епидемията в страната са 41 300, предава Българска телеграфна агенция.

" За страдание виждаме удостоверение за засилващата се наклонност на растеж на инфекциите, съпроводена от постепенно понижаване на заетите болнични кревати ", сподели за ПАП представителят на полското министерство на опазването на здравето Войчех Андрушевич. Той акцентира, че броят на новите случаи през идващите дни ще зависи значително от виновното държание на жителите.

От петък в Полша са отворени хотелите, кината и театрите за гости до половината от потенциала. Заработиха и спортните обекти навън, в това число ски пистите и плувните басейни.

Разхлабването на ограниченията насърчи огромен брой туристи да се съберат в ски курортите. През уикенда в центъра за зимни спортове Закопане стотици хора без маска на лицето пееха и танцуваха по основната комерсиална улица. Това накара здравния министър Адам Неджелски да предизвести, че рестриктивните мерки може да бъдат върнати, в случай че това безконтролно държание продължи.

Над 1,5 милиона души са получили първа доза ваксина против COVID-19 в Полша. На близо 700 хиляди от тях е била сложена и нужната за имунитет втора доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР