Полша предлага да се създаде международна група от сапьори, които

...
Полша предлага да се създаде международна група от сапьори, които
Коментари Харесай

Полша: Да се създаде международна сапьорска група в помощ на украинските фермери

Полша предлага да се сътвори интернационална група от сапьори, които да оказват помощ на Украйна да разчисти мини от региони, откъдето са изтеглени съветските войски. След среща с литовски сътрудник министърът на защитата Мариуш Блашчак разгласи нов вид за влизане на силите за сигурност, съобщи RMF24.

Според министъра фермерите най-вече се нуждаят от помощ за почистване на невзривени муниции и мини за засяване на зърнените култури.

„ В интерес на целия свободен свят е да разреши на Украйна да обработва нивите и за това е належащо тези територии да бъдат изчистени от мини “, сподели той. Блашчак прикани за основаване на интернационална група сапьори, която да се състои от служители на реда, а не военни, с цел да не схване това като изпращане на бойци от Запада в помощ на Украйна.

На 10 май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати и съдружниците им обмислят по какъв начин да върнат на международния пазар зърното, съхранявано в украинските хранилища. Според американския водач в украинските хранилища могат да се съхраняват до 20 милиона тона зърно. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР