Полша победи Япония с 1:0 в последен двубой от груповата

...
Полша победи Япония с 1:0 в последен двубой от груповата
Коментари Харесай

Япония на 1/8-финал след уникален прецедент с картони

Полша победи Япония с 1:0 в финален дуел от груповата фаза на Мондиала в Русия. Загубата изравни азиатците с отбора на Сенегал (4 точки, идентична голова разлика и 2:2 в директния двубой), само че по-малко жълти картони наклониха везните в интерес на Япония.

Титуляр за поляците бе полузащитникът на Лудогорец Яцек Гуралски, който изигра цялостен мач и против Колумбия в предходния кръг.

Двубоят стартира по-добре за азиатците, които можеха да поведат след три рискови офанзиви към 15-ата минута, когато Оказаки, Муто и Сакай се разминаха с гола. Полша отвърна с доста рисков удар с глава на Гросицки, при който топката мина голлинията с половината си размер, само че вратарят я върна към терена преди да попадне в мрежата му.

Двата отбора влизат като първи и финален в класирането, а хиксът устройва азиатците, като техен противник в идната фаза ще е Англия или Белгия. Първото място обаче дава повече благоприятни условия с по-лек поток, само че за него претендират Сенегал и Колумбия, които ще изместят японците от върха при победа и при хикс на азиатците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР