Полша планира да укрепи отбранителните си способности като закупи голям

...
Полша планира да укрепи отбранителните си способности като закупи голям
Коментари Харесай

Полша се готви за отбрана от руския агресор - иска да купи 96 бойни хеликоптера "Апачи" от САЩ

Полша възнамерява да укрепи отбранителните си качества като закупи огромен брой военни хеликоптери от американски производители, заяви ДПА.
 
Полският министър на защитата Мариуш Блашчак разгласи, че Варшава е подала искане до Съединени американски щати за закупуване на 96 хеликоптера " Апачи ", като добави, че Полша ще получи и трансфер на технологии, без да даде повече детайлности.
 
Полската осведомителна организация ПАП заяви, че първите хеликоптери ще отидат в армейска част, оборудвана с американски танкове " Ейбрамс ". Двете оръжейни системи дружно образуват " неудържима мощ ", цитира ПАП думите на Блашчак в границите на срещата на контактната група за Украйна във военновъздушната база на Съединени американски щати Рамщайн в Германия.
 
Посланикът на Съединени американски щати в Полша Марк Бжежински написа в Туитър, че това решение ще направи Полша втория по величина оператор на " Апачи " в света след Съединени американски щати. Според него този ход, комбиниран със закупуването на танкове " Ейбрамс " и други съвременни системи, ще ускори оперативната съгласуемост и бойната подготвеност на Полша.
 
Полша укрепва армията си със стотици нови и използвани танкове " Ейбрамс ", с цел да размени танковете от руските времена, които Варшава подари на Украйна, с цел да ги употребява в защитата си против съветските сили. Полша е един от най-активните военни и политически поддръжници на Украйна и също се въоръжава против евентуално нахлуване от страна на Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР