Полша обяви, че ще отмени забранената зона по границата си

...
Полша обяви, че ще отмени забранената зона по границата си
Коментари Харесай

Полша обяви, че ще отмени забранената зона по границата си с Беларус

Полша разгласи, че ще анулира неразрешената зона по границата си с Беларус, която вкара през септември предходната година, с цел да попречва проникването на мигранти на своя територия, съобщи Франс прес.

Зоната е дълга над 400 километра и необятна към три километра. Достъпът до нея беше неразрешен за всички хора, които нямат право на престояване в Полша, в това число и за представителите на неправителствените организации, помагащи на мигрантите.

Полша, която подслони близо 4 милиона украинци, бягащи от военните дейности в своята татковина, не промени политиката си на недопускане на мигрантите, които идват от Беларус и произлизат най-вече от Близкия изток, отбелязва Агенция Франс Прес.

Зоната ще спре да съществува, считано от 1 юли, сподели през днешния ден полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински.

Въпреки това ще продължи да работи възбрана за доближаване на по-малко от 200 метра от линията на полско-беларуската граница, посочи той в Туитър.

Западът държи виновен режима на беларуския президент Александър Лукашенко за мигрантската рецесия на границата с Полша, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР