Полша обяви, че не е свалила руската ракета, навлязла в

...
Полша обяви, че не е свалила руската ракета, навлязла в
Коментари Харесай

Варшава разкри защо не е свалила руската ракета в небето над Полша

Полша разгласи, че не е свалила съветската ракета, навлязла в полското въздушно пространство, тъй като е пресметнала, че тя в последна сметка ще го напусне, съобщи RMF24.pl.

Яцек Горишевски, представител на оперативното командване на въоръжените сили на страната, съобщи, че решението е било взето „ въз основа на информация от нашите радарни системи “, които са пресметнали, че ракетата няма да падне в Полша.

Освен това, по неговите думи, е имало риск в случай че бъде свалена в небето над Полша, парчета от ракетата да паднат върху жилищни здания и да убият цивилни. Ракетата тежи повече от два тона, от които 400 кг е бойният ѝ товар.

Полша извика през вчерашния ден съветския дипломат, с цел да стачкува против навлизането на съветска крилата ракета във въздушното ѝ пространство, съобщи ДПА. Решението за по-нататъшните дейности на Варшава ще зависят от информацията, която посланикът даде, съобщи полският заместител външен министър Анджей Шейна.

Той сподели пред телевизия " Полсат ", че крилатата ракета е навляза в полското въздушно пространство за 39 секунди и че в случай че нарушаването е траело по-дълго, тя е щяла да бъде прехваната.

Това не е първият случай на нарушение на въздушното пространство на Европейски Съюз, откогато избухна войната в Украйна. Подобен случай имаше и в края на декември.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР