Полша и Унгария станаха причина миграцията – главната тема на

...
Полша и Унгария станаха причина миграцията – главната тема на
Коментари Харесай

Полша и Унгария провалиха декларацията на ЕС за миграцията

Полша и Унгария станаха причина миграцията – основната тематика на днешната неофициална среща на Европейски Съюз, да не влезе в заключителната.

Това стана ясно след края на неофициалната среща в испанския град Гранада.

Премиерите Матеуш Моравецки и Виктор Орбан се опълчиха на текста за миграцията.

„ Няма опция за разпределение на незаконни мигранти без единодушието на обособените страни членки “, сподели полският министър председател преди началото на срещата.

Унгарският му сътрудник съобщи, че двете страни са били „ правно изнасилени “ да подпишат на 4 октомври постигнатото от Съвета на Европейски Съюз съглашение за спешния механиъм за справяне с миграцията. И също добави, че няма късмет за никаква компромисна позиция.

В последна сметка в заключителната декларация от Гранада няма и дума за миграцията. Вместо това обособена популяризира ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Миграцията е европейско предизвикателство, което се нуждае от европейски отговор. На противозаконната миграция би трябвало да бъде даден съдбоносен отговор. Няма да позволим на трафикантите да вземат решение кой да влезе в Европейски Съюз “, се споделя в нея.

Мишел добавя, че решителната битка против проведената престъпност, трафика на хора инструментализирането на миграцията би трябвало да бъде като против хибридна опасност.

Това в действителност бе част от проектодекларацията. След протеста на Полша и Унгария той бе трансфериран в декларацията на Шарл Мишел.

„ Страните от Европейски Съюз би трябвало да се борят с незаконната миграция като с проведената престъпност “, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това е измежду петте съществени точки от разисквания проблем. Друга значима точка е бързото връщане на мигрантите. Така ще бъде нанесен удар по трафикантите, а мигрантите, от своя страна, ще схванат, че има законни способи за влизане в Европейски Съюз вместо да харчат доста пари за незаконен транспорт и да губят живота си.

Европейски Съюз и бъдещите му членки би трябвало да бъдат подготвени за разширението на Съюза, се споделя в декларацията. Кандидатките би трябвало да усилят напъните си в промените, най-много в областта на върховенството на закона. Това би трябвало да стане според учреденото на заслуги естество на процеса на присъединение и благодарение на Европейски Съюз.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР